Det var en bevæget Lilly Andersen, der mandag aften trådte tilbage som regionsformand i Europabevægelsen og overlod formandsposten til den 28-årige Niklas Milthers.

Tiden flyver, når man er i godt selskab, og for Lilly Andersen, afgående regionsformand, er de sidste 20-25 år fløjet af sted. Så længe har hun nemlig været med i Europabevægelsen, hvor hun siden 2001 har været formand i Region Nordjylland.

Igennem årene har Lilly været meget aktiv og bidraget stort i lokalmiljøet, hvor hun blandt andet har været en af de bærende kræfter til at skaffe en imponerende liste af topfolk til en lang række Europapolitiske konferencer.

Spørgsmålet om menneskerettigheder har altid optaget Lilly Andersen, som fandt sin vej ind i Europabevægelsen gennem Europarådet, som netop arbejder med menneskerettigheder på tværs af nationale grænser.

”Ingen har gjort mere for kvinderettigheder og ligestilling end EU. Og det er bare én af de problematikker som vi som lille land ikke kan stå alene med,” siger hun og tilføjer, at fødevarestandarder er et andet område, hvor EU har været den største forkæmper.

I mange år har Lilly Andersen været med til at præge debatten i Nordjylland. Blandt andet i forhold til EU’s landbrugspolitik har hun arbejdet aktivt for forordninger i stedet for direktiver for at undgå overimplementering nationalt.

Hun er meget taknemmelig for den opbakning, hun har mødt, og hun er især stolt af den kæmpe indsats regionens medlemmer har ydet under hendes formandskab.

Om vejen for Europabevægelsen fremover, mener hun, at det er vigtigt, at de nye kræfter gør det på deres egen måde, og hun er glad og tryg ved at overlade formandsposten til den 28-årige Niklas Milthers, der kan gøre en hel masse for Europabevægelsen i region Nordjylland.

På generalforsamlingen mandag 23. februar blev hun udnævnt som æresmedlem i Europabevægelsen Region Nordjylland, som hun har været stolt over at repræsentere.

For mere information, kontakt:

Europabevægelsens Landssekretariat: 33 141 141

Lilly Andersen: 98 33 55 04

Niklas Milthers: nmilthers@mac.com