EU-Information

Råd og Vink – juridisk rådgivning om dine rettigheder i EU

Her kan du få hjælp til spørgsmål om dine rettigheder i EU og vejledning om at bo, rejse og arbejde i EU. Du kan få hjælp både som borger og som virksomhed, og her sidder uafhængige juridiske eksperter klar til at hjælpe dig. Hvis du har spørgsmål, som ”kan jeg få udbetalt min pension i det nye land” og ”min mand er ikke EU-borger, kan vi flytte sammen i et andet EU-land”, så er det Råd og Vink, du kan kontakte.

Du kan læse mere her

Europa-Husets EU Infopoint – personlig vejledning om alt inden for EU

Har du spørgsmål til EU-lovgivningen, brug for at vide hvornår der er plenarsamlinger i Strasbourg, spørgsmål om EU-støttemulighederne til netop dit projekt, mangler materiale om EU til din studieopgave eller noget helt femte, så er Europa-Husets EU Infopoint stedet, du kan henvende dig.

Du kan kontakte EU Infopointet på tlf. 3341 4040 eller info@europa-huset.dk

Du kan læse mere om EU Infopoint her

Europe Direct – din mulighed for at komme i kontakt med EU

Overalt i EU kan du gratis ringe til Europe Direct med et hvilket som helst spørgsmål om EU. Det kan være, du har spørgsmål til finansiering af uddannelse i et andet EU-land eller spørgsmål til, hvordan du får en opholdstilladelse i andet EU-land. Du har mulighed for at ringe til Europe Direct og tale med en medarbejder på et hvilket som helst af de officielle EU-sprog. Rådgivningen er for alle – både borgere og erhvervsliv.

Derudover har du mulighed for at kontakte de lokale Europe Direct centre i dit hjemland, hvor de også kan hjælpe dig med at svare på et hvilket som helst spørgsmål om EU. De har et lokalt kendskab og tager derfor regionale og lokale synspunkter i betragtning, når de besvarer spørgsmål.

Du kan kontakte Europe Direct på tlf. 00 800 6 7 8 9 10 11

Her kan du finde et Europe Direct center nær dig

Her kan du læse mere om Europe Direct

Dit Europa – tips og rettigheder, når du rejser inden for EU

Her kan du læse om dine rettigheder og finde praktiske tips til, når du rejser inden for EU. Her kan du derfor få svar på, hvilke rettigheder du har, når dit fly er forsinket, regler for jobsøgning i udlandet, dine rettigheder på nettet og reglerne for køb af bil i udlandet.
Hvis du skal starte virksomhed eller lave forretninger med virksomheder i andre EU-lande, kan du også læse om regler og finde praktiske tips. Her kan du f.eks. få svar på reglerne for start af en virksomhed, regler for moms, regler for ansættelsesvilkår i andre EU-lande og produktkrav.

Hvis du er borger, kan du læse mere her
Hvis du repræsenterer erhvervslivet, kan du læse mere her

Europa.eu – hvis du ikke kender EU’s mange hjemmesider

Et godt sted at starte, hvis du leder efter oplysninger om EU, men ikke kender EU’s mange hjemmesider. Du kan søge efter emne og finde generel information om, hvordan EU fungerer, herunder fakta, tal og dokumenter. Der er derudover links til mere specifik information på de respektive hjemmesider for EU’s institutioner og kontorer. Siden opdateres dagligt med nyheder og aktuelle begivenheder.

Du kan læse mere her

EU støtteordninger – her kan du få hjælp til at finde den rette støtteordning

Der findes rigtig mange tilskud- og støtteordninger i EU, og
regionerne i Danmark har regionskontorer i Bruxelles, som giver råd, vejledning og hjælp til virksomheder og organisationer, der har brug for hjælp til at i forbindelse med EU’s tilskud- og støtteordninger. De hjælper bl.a. med at finde den ordning, der passer til jeres projekt, hjælp til ansøgningen samt hjælp til budgetplanlægning.

Du kan finde dit regionskontor her:

Norddanmark
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Du kan også se Europa-Kommissionen side, hvor du har mulighed for at søge efter tilskudsordninger baseret på emne.

EU Bookshop – en verden af EU-læsestof

Her kan du finde alt det EU-materiale, som EU’s publikationskontor nogensinde har offentliggjort. Det gælder alt fra bøger, brochurer, plakater, videoer og dækker alt fra videnskabelige rapporter til børnebøger. Det er muligt at downloade materialet eller bestille en papirudgave direkte til din adresse – helt gratis!
Flere biblioteker i Danmark har desuden en udvidet samling af EU-information.

Du kan læse mere om EU Bookshop her

Her kan du se en liste over EU-biblioteker nær dig